lauantai 29. marraskuuta 2008

St. Peterburg


Terveisiä Pietarista! Reissu oli mukava, koska lankaakin löytyi! Paikallinen tyyli on, ettei mitään oteta hyllystä itse. Myyjälle sanotaan mitä halutaan ja kuinka paljon. Kaksi lankakauppaa löytyi, mutta toisesta en mitään osannut ostaa, koska en päässyt kokeilemaan ja hipelöimään lankoja. Muistilapullani luki värejä ja laatuja, mutta en halunnut ostaa sikaa säkissä, ja olin jo löytänyt toisen kaupan (Sadovaja Ulitsalla), jossa lankoja sai kokeilla ja katsoa, tosin ne olivat seinässä kiinni. Kyseisessä kaupassa myyjällä kerrottiin mitä lankaa haluaa ja kuinka paljon. Myyjä kirjoitti lapulle tuotteet ja määrät, ja sitten mentiin kassalle, kassalta tultiin kuitin ja lapun kanssa takaisin. Myyjä katsoi kuitista, että tuotteet on maksettu, ja mätti pussiin. Yllättävän toimiva systeemi maassa jossa ihmisiin ei luoteta. Lankakaupasta sai myös kirjasia, helmiä ja ompelutarvikkeita (nappeja,nauhoja yms.). Kyseisestä kaupasta ostin lapas-kirjan ja maskotti-kirjan., lähinnä vain ideoiksi. en oikein vielä hallitse virkkaamista ja neulomista venäjäksi :D. Pietarissa on myös mainio kirjakauppa, aivan keskustassa Nevskin metro-aseman vieressä. Sieltä mukaan tarttui mallineulekirja, jossa on pitsiä ja palmikoita, ja paljon muuta, lähes kaikki merkit olen jo tunnistanut, mutta muutama on vielä mysteeri. Mallineulekirja maksoi "vain" 567 ruplaa, eli noin 15 euroa. Kallein lanka oli 120 ruplaa, toki ainakin villa ja alpakka on huonolaatuisempaa kuin Suomessa. Kaikki muut langat ovat venäläisiä, paitsi YarnArtin Angora DeLux, joka on tehty turkissa. Kaikkia kuvissa olevia lankoja ostin ainakin 2 kerää, alpakkaa jopa viisi... Tulipahan numerot kerrattua kaupassa :DLankakaupassa matkalla kassalle, silmiini sattui aivan hurmaava neulatyyny. Hintaa ajattelematta ostin sen. eikä se edes kallis ollut, 300 ruplaa, eli 8 euroa, paljonko vastaava maksaisi Suomessa vaikkap käsityömessuilla?

Pietariin lähdin varsinaisesti opiskelemaan, koulumme järjestää Venäjää Venäjällä kursseja. Intensiivistä opetusta, 18 tuntia, 3 oppilasta, opettajan kanssa ei yhteistä kieltä. Asuimme ja opiskelimme Finecillä, eli aivan keskustassa sijaitsevalla finanssi-yliopistolla. Asuntola oli yllättävän viihtyisä. Todellinen kielikylpy. Hienosti pärjäsimme kaupungissa, jossa kukaan ei osaa/halua puhua englantia...

EDIT: Yhteensä siis lankaa tarttui matkaan vaatimattomat 1,7 kiloa

2 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Kuulostaapa hauskalta ja intensiiviseltä kurssilta. :)

Päivikki kirjoitti...

Muistatko tarkemmin sen lankakaupan sijaintia? Sadovajan numeroa? Mie olen aikoinani asunut Pietarissa ja silloin lankaa sai Suomen aseman lähellä olevalta riinokilta.